Woensdag 23 oktober 2019

19:30

voorprogramma Jonge Grote Zangers

Maria Warenberg, mezzosopraan
Gabrielė Žemaitytė, piano

20:15

Christopher Maltman, bariton
Joseph Middleton, piano

Bestel kaarten

Het oorspronkelijk aangekondigde recital in de serie Grote Zangers op 23 oktober door Luca Salsi en Beatrice Benzi is zeer recentelijk door Salsi geannuleerd. De Britse bariton Christopher Maltman en pianist Joseph Middleton nemen het recital over.
Begin 2018 maakte de Engelse bariton Christopher Maltman grote indruk in het Muziekgebouw met de jonge pianist Joseph Middleton aan zijn zijde. Het aangrijpende programma draaide met prachtige liederen om de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Nu is het duo terug met een programma dat een totaal andere lading heeft. Onder de titel Carnaval der Dieren passeert een vrolijke beestenboel in geestige dierenliederen van onder anderen Poulenc, Schumann, Ravel, Reger en het twintigste eeuwse Britse comedyduo Flanders and Swann.
Christopher Maltman is uitgegroeid tot een van de grote baritons van deze tijd. Bij de Nationale Opera zette hij een paar jaar geleden een indrukwekkende Wozzeck neer en internationaal geldt hij als de ideale vertolker van Don Giovanni en grote Verdirollen. In zijn liedrecitals blinkt hij uit met intrigerende thematische programma’s. Met de jonge pianist Joseph Middleton aan zijn zijde weet hij zich verzekerd van een liedbegeleider van het kaliber Malcolm Martineau en Julius Drake.

Programma

Francis Poulenc
Le bestiaire
Robert Schumann
Die Löwenbraut
Der Handschuh

Maurice Ravel
Histoires Naturelles

Max Reger
Uit Schlichte Weisen, op. 76
– Zwei Mäuschen
– Die fünf Hühnerchen
– Furchthäschen
– Der Igel
– Die Bienen
– Mausefangen

Emmanuel Chabrier
Ballade des gros dindons
Villanelle des petits canards
Les Cigales

Hugo Wolf
Storchenbotschaft
Der Schwalben heimkehr
Der Knabe und das Immlein
Der Rattenfänger

Flanders and Swann
The Armadillo
The Warthog
The Gnu