Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geannuleerd: Mark Padmore + Till Fellner

24 mei 2020 | 19:30 - 22:00

Eindelijk maakt de grote Britse liedzanger Mark Padmore zijn debuut in de serie Grote Zangers. Al lang kijken liefhebbers van het lied uit naar de komst van de Britse tenor, die ook in Nederland vooral bekend werd als de gedroomde Evangelist in de Matthäus Passion. Samen met pianist Till Fellner, die in het Muziekgebouw al eerder uitblonk in een solorecital, brengt hij minder bekende, maar o zo mooie liederen van Schubert en Schumann.

De weg die Mark Padmore is gegaan, is misschien atypisch voor grote liedzangers. Hij groeide niet op in de wereld van de opera, maar maakte van meet af aan indruk in de rol van Evangelist in de grote passies van Bach. Een rol waar tekstbeleving en uitdrukking op de vierkante millimeter van het hoogste belang zijn. Padmore heeft perfecte dictie en tekstbegrip hoog in het vaandel. Het bracht hem onder meer tot artist in residence bij de Berliner Philharmoniker en een eigen serie in de Wigmore Hall. En het vormde hem tot een van de meest verfijnde liedzangers ter wereld.

Programma

19.30 uur / Grote Zaal / Voorprogramma

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:
Franz Schubert Der Schiffer / Der Pilgrim / Der Musensohn / Im Walde / Im Frühling / Im Abendrot / Der Wanderer D 649 / Dass sie hier gewesen / Abendstern / Abendlied für die Entfernte / Lachen und Weinen / Frühlingsglaube
Robert Schumann Kerner Lieder

Uitvoerenden
20.15 uur / Hoofdprogramma

Mark Padmore tenor
Till Fellner piano

19.30 uur / Voorprogramma

Stephanie Desjardins sopraan
Kate Utegenova piano

Gegevens

Datum:
24 mei 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1
Amsterdam, 1019BR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 788 20 00
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Grote Zangers
Telefoon:
+31(0)20 6643151
Bekijk de site van Organisator