Vanaf seizoen 2019/2020 organiseert Stichting Grote Zangers ook Masterclasses!

In de zomer van 2019 zal niemand minder dan Thomas Quasthoff de spits gaan afbijten en een week lang intensief werken met zes Jonge Grote Zangers. De week wordt afgesloten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw!

We vinden het fantastisch dat Quasthoff zich in wil zetten voor dit project; hij was misschien wel de grootste Grote Zanger tot aan zijn zangerspensioen en is sindsdien onder meer naamgever en directeur van de naar hem vernoemde internationale zangwedstrijd. Deze competitie geldt als de zwaarste van de wereld voor jonge zangers die zich willen onderscheiden op het gebied van de liedkunst.

De zangers zullen een week lang met elkaar in Landhuis Berkenrode in Heemstede verblijven, een inspirerende en lommerrijke omgeving. Op deze plek, ver weg van het ‘Weltgetümmel’, krijgen ze naast de intensieve coachings van Thomas Quasthoff ook lezingen voorgeschoteld van enkele belangrijke spelers uit het culturele veld, die de zangers kunnen helpen bij het opbouwen van hun carrière.

De verdiepingsweek wordt op dinsdag 3 september feestelijk afgesloten met een masterclass en presentatieconcert in één, in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Koop hier uw kaarten! 

Met dank aan:
Amsterdams Fonds voor de kunst
Het Prins Bernard Cultuurfonds
Het Kersjesfonds
Van den Berch van Heemstede Stichting
Hofsteestichting