De grote Duitse bariton Matthias Goerne wijdt een heel programma aan het liedrepertoire van Ludwig van Beethoven. De symfonicus onder de liedcomponisten schreef met liederen als An die ferne Geliebte, Wonne der Wehmut en An die Hoffnung meesterlijke toevoegingen aan het repertoire. Deze klinken nu in de best denkbare versie door deze bariton, die ook angst, verdriet en pijn laat klinken zoals het moet.

‘Hoewel de Duitse bariton geen mooizinger is, zingt hij altijd mooi’, schreef de Volkskrant al. Matthias Goerne is een klasse apart. De Chicago Tribune noemde hem ‘de toonaangevende vertolker van de Duitse liedkunst van onze tijd’. Niet voor niets nodigde Jaap van Zweden hem meteen uit als artist in residence tijdens zijn eerste seizoen als chef van de New York Philharmonic. Bij de serie Grote Zangers zong Goerne eerder voor volle zalen het grote liedrepertoire van Schubert, Schumann en Brahms. Goernes inleving live meemaken is een unieke belevenis. En nu hij heeft aangekondigd nog maar vier jaar te zingen, is dit misschien wel de laatste kans.

Winnaar Edison Klassiek 2019
Matthias Goerne is winnaar van de Edison Klassiek 2019 in de categorie De Solist – vocaal voor zijn album met Schumanns Liederkreis en Kernerlieder.

Bestel kaarten

19.30 uur  Voorprogramma:
Berend Eijkhout, bariton
Felix Justin, piano

20.15 uur Hoofdprogramma:
Matthias Goerne, bariton
Alexander Schmalcz, piano

programma:
Ludwig van Beethoven

An die ferne Geliebte
Sechs Lieder von Gellert
Resignation
An die Hoffnung op. 32 en op. 94
Lied aus der Ferne
Maigesang
Der Liebende
Adelaide
Wonne der Wehmut
Das Liedchen von der Ruhe
An die Geliebte