Masterclasses

Home / Masterclasses

Masterclasses

Vijf Jonge Grote Zangers verblijven een week lang in Landhuis Berkenrode in Heemstede. Op deze plek, ver weg van het ‘Weltgetümmel’, krijgen ze intensieve coachings van een wereldberoemde zanger. Daarnaast geven  belangrijke spelers uit het culturele veld lezingen. De week wordt afgesloten met een masterclass en presentatieconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

2021: Masterclass met Sergei Leiferkus

De Russische bariton Sergei Leiferkus zong twee keer in serie Grote Zangers en meer dan duizend operavoorstellingen in de Metropolitan Opera, Salzburger Festspiele en Covent Garden. Leiferkus blinkt uit in Russisch, Italiaans en Duits repertoire.

Topoperazangers geven zelden liedrecitals. Een recital voorbereiden kost veel tijd, de honoraria zijn laag. Leiferkus vormt een uitzondering. Via zijn liefde voor poëzie in zijn moedertaal verdiepte hij zich in liederen van Tschaikovski, Rimsky-Korsakov en Moessorgski. Zo werd hij een mondiale ambassadeur van Russische liedkunst en gaf recitals in Carnegie Hall, Musikverein en het Muziekgebouw.

Leiferkus geeft vaak masterclasses. Hij onderscheidt zich doordat hij decennia werkte met de grootste zangers, dirigenten en regisseurs ter wereld en die podiumervaringen overbrengt op jonge zangers.

Deelnemers:

Emma Feteke, sopraan
Mia Mandineau, sopraan
Maria Warenberg, mezzo-sopraan
Rolfe Dauz, bariton
Vincent Kusters, bariton

2019: Masterclass met Thomas Quasthoff

Deelnemers:

Elenora Hu, sopraan
Helena Koonings, sopraan
Leonie van Rheden, mezzo-sopraan
Joris van Baas, bariton
Alexander de Jong, bariton

Met dank aan:

Amsterdams Fonds voor de kunst
Het Prins Bernard Cultuurfonds
Het Kersjesfonds
Van den Berch van Heemstede Stichting
Hofsteestichting