Wereldtop

Home / Wereldtop

Wereldtop

In Serie Grote Zangers geven een zanger en pianist een recital waarin liedkunst uit de 19e eeuw tot en met nu centraal staat. Matthias Goerne, Anne-Sofie von Otter en Christian Gerhaher zijn vaste gasten in de serie en uitgeroepen tot “beste zanger van de wereld” door toonaangevende instituten als Gramophone en Musical America.

Een Grote Zanger en pianist werken jaren aan een programma. Ze schaven eindeloos aan één lied, of soms zelfs één regel. Liedkunst is een verfijnde kunstvorm waarin poëzie en muziek steeds om voorrang strijden; ze is een misschien klein maar zeker hoog topje van de menselijke beschaving.

We bestaan tien jaar. Dat is piepjong te noemen in de wereld van podiumkunst. Het is nu al gelukt liedkunst in Nederland eindelijk op het niveau te krijgen van de Musikverein in Wenen, de Carnegie Hall in New York en de Wigmore Hall in Londen. Ons succes is mede te danken aan de fenomenale akoestiek specifiek voor ons genre van het Muziekgebouw.

Grote Zangers onderscheidt zich door het veelzijdige repertoire. Het Duitse repertoire is een rijke bron. Maar Grote Zangers heeft ook een Russische lijn, tweejaarlijks vindt een recital plaats in het Russisch. Ook kan een concert exclusief gewijd zijn aan Engelse muziek, of Amerikaanse. Deze programmering vraagt opperste concentratie van het publiek. Liefhebbers in en om Amsterdam staan hier voor open en dankzij ons kennerspubliek kunnen we zulke spannende programma’s samenstellen wat op mondiale schaal haast uniek is.