Vrienden

Waarom Vriend worden?

U moet het leuk vinden jong zangtalent te ondersteunen.

Waarom is Jonge Grote Zangers zo belangrijk voor jong talent?

De jonge zangers komen net van het conservatorium. Ze hebben überhaupt geen kansen om soloconcerten te geven. Laat staan op de beste podia van Nederland: het Concertgebouw en het Muziekgebouw. Wij bieden hen zulke platforms. Wij bieden ervaring in de praktijk. Wij vormen een schakel tussen academie en het professionele concertpodium.

Wat krijgen Vrienden van Grote Zangers?

Volgende events zijn besloten en exclusief toegankelijk voor onze Vrienden:

  • Acht huisconcerten vinden elk seizoen plaats in muziekkamers in de grachtengordel te Amsterdam
  • Picknickconcerten à la Glyndebourne. Deze vinden plaats in de Vechtstreek
  • Een tuinfeestconcert in Amsterdam rond midzomernacht
  • We organiseren huisconcerten buiten Amsterdam, zoals op kasteel Gunterstein langs de Vecht en in Den Haag en omgeving
  • Op landgoed Berkenrode in Heemstede doen we master classes met wereldberoemde zangers zoals Thomas Qusthoff en Thomas Hampson, dat is fascinerend om bij te zijn:  in feite is dat zangles, maar dan op heel hoog niveau.

Vrienden hebben recht op vier vrijkaarten per seizoen voor Grote Zangersconcerten in het Muziekgebouw. Deze zijn niet voor uzelf, maar voor introducées. Dus als u zelf kaarten hebt voor een concert, kunt u buren, kennissen of vrienden deze exclusieve Vriendenvrijkaarten cadeau doen. U wordt naast elkaar geplaceerd, indien mogelijk. Zo heeft u zelf een gezellige avond en  kunnen uw gasten op een plezierige manier kennismaken met Grote Zangers. Belangrijk: Jonge Grote Zangers treden op in het voorprogramma. Zo zien uw gasten direct wat wij doen voor jong talent.

Een Vriend aan het woord

Leo Spigt is al twaalf jaar Vriend: “Ik eet of drink soms wat met bekenden. Natuurlijk is dat gezellig. Maar een huisconcert bijwonen; dat is iets anders. Je ontmoet elkaar op een prettige plek. De omgeving in combinatie met de muziek brengt je in de wereld van schoonheid. Daarna drink je een glas met andere Vrienden. Je hebt samen iets ondergaan, samen iets meegemaakt, je bent beiden even opgetild. Daardoor voer je soms een type gesprek, dat niet mogelijk was geweest zonder muziek. De rest van de dag, na afloop van een huisconcert, blijf ik altijd in een prettig soort mood.”

Wat kost het om Vriend te worden?

Vrienden van Grote Zangers doneren € 500 p.j. voor één persoon (één stoel per event) en € 800 p.j. voor een (echt-)paar (twee stoelen per event). Je gaat dat aan voor vijf jaar (Geefwet).

Fiscaal voordeel. De Geefwet.

Wij zijn een culturele ANBI. Er is sprake van groot belastingvoordeel: de overheid stimuleert donaties aan kunst/culturele ANBI’s. Volgende rekenvoorbeelden gelden bij maximaal fiscaal voordeel:
Vriend zijn voor één persoon kost netto ca. € 190 p.j.
Vriend zijn voor een (echt-)paar kost netto ca. € 305 p.j.
Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte belastingteruggave hangt af van uw persoonlijke situatie.

Hoe word je Vriend?

Wij sturen u een overeenkomst op per papieren post. Dat is een standaardformulier van de belastingdienst. Dat moet u ondertekenen en terugsturen. Daarna bent u Vriend. De overeenkomst hebt u nodig bij de jaarlijkse aangifte.

close