Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Huisconcert: Steven van der Linden en Julius Backer

7 januari 2024 | 15:30 - 16:30

Steven van der Linden is een Nederlandse tenor. Hij was een grote publiekslieveling op Berkenrode en in het Concertgebouw, tijdens de masterclass van Nelly Miricioiù, mede dankzij het veertien minuten durende duet met Ana Balestra uit L’elisir d’Amore.
Steven studeerde Bedrijfskunde op de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Na zijn propedeuse gunde zichzelf één jaar om het te proberen als zanger. Prompt werd hij aangenomen aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn, een mondiaal topinstituut voor podiumkunst. Nu studeert hij aan de Guildhall Schgool for Music and Drama in Londen, ook al een gerenommeerde school voor operazangers.
Steven heeft een mooie, lyrische tenor en bezit een hele prettige uitstraling op het toneel.

Naast Steven treedt Julius Backer op. Deze jonge, veelzijdige pianist specialiseert zich zowel in solo, als in kamermuziek en lied-duo. Julius verhuisde op zijn 15de naar Londen om aan de Yehudi Menuhin School te gaan studeren. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.
Samen met de  mezzo-sopraan Roza Herwig vormt Julius een succesvol lied-duo. Ook is Julius onderdeel van Het Backer Trio, een ensemble gevormd met zijn beide zussen: klarinettiste Paulien Backer en violiste Vera Backer.
Naast zijn studie voelt Julius zich sterk geroepen om deel te nemen aan sociale projecten zoals het faciliteren van muziekonderwijs op basisscholen, en het geven van concerten in hospices en op scholen voor speciaal onderwijs.

Programma:

Robert Schumann: Dichterliebe
Benjamin Britten: uit Folksongs Arrangements: Salley Gardens en- Sally in our alley
Francesco Paolo Tosti: L’ultima canzone en A vucella

Johannes Brahms: Ballade op. 10 no. 1 en  Intermezzo op. 117 no. 1

 

Gegevens

Datum:
7 januari 2024
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Grote Zangers
Telefoon:
+31(0) 6 1888 6745
Bekijk de site van Organisator