Laden Evenementen

Tuinconcert in Hinderdam (vrienden evenement)

Rolfe Dauz bariton
Gabrielé Žemaitytė Pianist

Rolfe komt uit Californië en heeft Filipijnse wortels. Hij studeerde aan Bard College, NY, kwam naar Nederland om zijn studies voort te zetten aan de Nationale Opera Academie. Hij toerde door Nederland met Opera2Day, was cover Leporello met het Orkest van de 18e eeuw, en verzorgde een Grote Zangers livestreamconcert in het Muziekgebouw.

Gabriele werd geboren in Vilnius, Litouwen. Zij is laureaat van talrijke nationale en internationale pianoconcoursen. In 2016 heeft Gabriele haar Bachelor diploma behaald aan het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. In november 2017 gaf Gabriele een recital in het Concertgebouw met de internationaal vermaarde violiste Aisha Syed.

Locatie
Tijdens het locatiebezoek zei onze gastgever: “In de zestiende eeuw waren er drie grote dammen: Rotterdam, Amsterdam en Hinderdam”. Onder toeziend oog van Karel V bouwden soldaten een dam in de Vecht. Zo ontstond een eilandje waarop wij te gast zijn bij Dorry van Haersolte en Frans Cladder. De picknick vindt plaats in Hinderrust’s boomgaard die helemaal omstroomd is door de Vecht. Liefhebbers kunnen vanaf de steiger zwemmen naar een onbewoond eiland met de ruïnes van Fort Hinderdam.

 

Concertdetails
Datum: 15 augustus 2021
Concert: 15:15 - 17:30 uur
Locatie: Hinderdam, Nederhorst Den Berg