Laden Evenementen

Berkenrode: Lezing Jetske Mijnssen (besloten evenement)

JETSKE MIJNSSEN is een internationale operaregisseur. Zij maakte Idomeneo en Hippolyte et Aricie voor Opernhaus Zürich, haar Orfeo van Rossi speelde in meerdere steden en geweldige plekken zoals in het theater van het kasteel van Versailles.

Zij regisseert een Donizetti-trilogie in het Amsterdamse Muziektheater. Dat is om drie redenen bijzonder. Ten eerste kwam het afgelopen decennia niet voor dat een regisseur van eigen bodem zo’n prominente plek kreeg toebedeeld in onze Nationale Opera. Ten tweede is bel canto onderbelicht geweest, met deze reeks krijgt bel canto opeens een belangrijke plek in de programmering van de Nationale Opera. Tenslotte zijn de titelhelden van de opera’s allemaal vrouwen, geënsceneerd door een vrouwelijke regisseur.

Jetske is uitermate geschikt als lezinggever voor onze Jonge Grote Zangers. Zij maakte producties als Il Mondo met jonge operazangers. Zij begon haar eigen carrière door een eigen gezelschap op te richten en jonge zangers te casten.  .

Vooral is Jetske een echte zangers regisseur. In haar operahandschrift staan psychologische aspecten van zangers centraal.

Recent interview: https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/regisseur-jetske-mijnssen-in-opera-zoek-ik-wat-mensen-ten-diepste-drijft~b4b2c99d/

In beginsel is de lezing besloten, geïnteresseerden kunnen mailen naar vrienden@grotezangers.nl.

 

Concertdetails
Datum: 30 augustus 2021
Concert: 17:00 - 18:00 uur
Locatie: Berkenrode