Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wessel Wirken en Mark van Nispen

4 februari 2024 | 15:30 - 16:30

Bariton Wessel Wirken is een veelzijdig zanger binnen opera-, lied- en oratoriumrepertoire. Momenteel studeert hij aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) met zanglessen bij Henk Neven, bij wie hij recentelijk een Master of Music aan Codarts Rotterdam behaalde. Eerder studeerde hij Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Wessel was de afgelopen jaren al te zien in verschillende producties van Opera Spanga en Opera op Zak, soleerde in een liedprogramma met het Nederlands Kamerorkest en was te horen op het Grachtenfestival, Festival Via Musica en OffSpring Festival (Nationale Opera). Recente rollen waren Apollo in Apollo e Dafne (Händel), Falke in Die Fledermaus (Strauss) en Don Alfonso in Cosí fan tutte (Mozart). Met regisseur Mirjam Koen en pianist Jan Willem Passchier maakte hij een voorstelling van John Adams’ The Wound Dresser.
Dit seizoen is Wessel bij DNOA te zien en te horen als Singer #7 in Transformations (Susa), Don Parmenione in L’occasione fa il ladro (Rossini), Eumete in Il ritorno d’Ulisse in patria (Monteverdi) en maakt hij zijn debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw met Brahms’ Liebeslieder-Walzer.

Pianist Mark van Nispen verdiepte zich na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.
Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival en Liedfestival Vocallis, was hij te horen op Radio 4, in het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.
Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga. Hij werkte onder meer mee aan de Verdi-trilogie Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018). Daarnaast werkt hij freelance bij gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Opera Zuid en De Nederlandse Opera (Opera Forward Festival).
In het Franse Saint-Julien-le-Petit (Haute-Vienne) richtte hij onlangs Studio Artigeas op, een werkplaats voor lied en opera.

Programma ‘Sea Fever’
John Ireland: Sea Fever
Healey Willan: Songs from the British Isles
– Ae Fond Kiss
– Londonderry Air
– Loch Lomond
Franz Schubert: Nachtstück, D 672
Gerald: Let us Garlands Bring, opus 18
– Come away, come away death
– Who is Sylvia?
– Fear no more the heat o’ the sun
– O Mistress Mine
– It was a lover and his lass

Gegevens

Datum:
4 februari 2024
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

Grote Zangers
Telefoon:
+31(0) 6 1888 6745
Bekijk de site van Organisator