Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wessel Wirken en Mark van Nispen

8 maart 2024 | 19:30 - 19:50

Bariton Wessel Wirken en pianist Mark van Nispen verzorgen het voorprogramma van het concert door Carolyn Sampson. Wirken studeert momenteel aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) met zanglessen bij Henk Neven, bij wie hij recentelijk een Master of Music aan Codarts Rotterdam behaalde. Eerder studeerde hij Muziektheater Klassiek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Wessel was de afgelopen jaren al te zien in verschillende producties van Opera Spanga en Opera op Zak, soleerde in een liedprogramma met het Nederlands Kamerorkest en was te horen op het Grachtenfestival, Festival Via Musica en OffSpring Festival (Nationale Opera).

Pianist Mark van Nispen verdiepte zich na zijn studies piano en orgel aan het Tilburgse Conservatorium in liedbegeleiding.
Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival en Liedfestival Vocallis, was hij te horen op Radio 4, in het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam.
Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga. Daarnaast werkt hij freelance bij gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Opera Zuid en De Nederlandse Opera (Opera Forward Festival).
In het Franse Saint-Julien-le-Petit (Haute-Vienne) richtte hij onlangs Studio Artigeas op, een werkplaats voor lied en opera.

Programma:
Ludwig van Beethoven:
Adelaide op. 46Franz Schubert:
Fischerweise D.881Nachtstück D.672Healey Willan:
An Old Derry AirGerald Finzi:
– It was a Lover and his Lass, uit Let Us Garlands Bring op. 18

Gegevens

Datum:
8 maart 2024
Tijd:
19:30 - 19:50

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1
Amsterdam, 1019BR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 788 20 00
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Grote Zangers
Telefoon:
+31(0) 6 1888 6745
Bekijk de site van Organisator